Project Telecentra

Het bouwen van Platteland netwerken.

ICT kan voor altijd de digitale kloof, die alsmaar breder wordt tussen stad en platteland, verkleinen door middel van het verbeteren van het onderwijs. Of en hoe dit kan is afhankelijk van het budget en de mogelijke middelen en kansen.
Op het platteland van Bolivia is onderwijs dat één richting heeft waarin het zich ontwikkeld en dat traditioneel is, noodzakelijk. De student moet wel meer verantwoordelijkheden.

Telecentra Pucarani
Telecentra Pucarani
Telecentra Batallas
Telecentra Batallas
Telecentra Coroico
Telecentra Coroico
Telecentra Chulumani
Telecentra Chulumani
Computer en Onderwijs
Computer en Onderwijs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Paz 1 Maart 2004

Op 1 maart 2004 werd er een lezing gehouden op de Katholieke Universiteit Bolivia “San Pablo” in La Paz, georganiseerd voor de Stichting Panfluit Bolivia en onder auspiciën van FrontDesk ICCO uit Nederland en de KAS (Konrad Adenauer Schtichtung).

“Informatie, Technologie en Communicatie voor de Ontwikkeling”.

De thema’s:
1.- De bouw van goede openbare en particuliere systemen met de implementatie van ICT
2.- Gelijke toegang tot ICT– Relatie tussen Noord en Zuid.
3.- Proef telecentrum Chulumani (World System Information Society) 58 Deelnemers

7 ONG´s die met Telecentraprojecten in Bolivia willen zijn Wanneer men het over Internet heeft en de Informatiemaatschappij, dan spreekt men al gauw over chips, bits, telecommunicatie, digitale aankoop, technologische beurzen, internethandel etc zonder zich te realiseren dat er ver achter deze technologie, deze digitale handel of de nieuwe economie veel meer is dat veel belangrijker is: de mensen.