Project Wifi

Stichting Panfluit Bolivia heeft uitleg gegeven over de technologie van draadloze high fidelity netwerken WiFi (Wireless Fidelity) als een oplossing voor ontwikkelingslanden, zoals Bolivia, waar het geld niet erg voor de hand ligt en verantwoordelijkheid voor iets niet zo snel genomen wordt.

Sindsdien werken wij aan de implementatie van ons Telecentrum in Chulumani, met deze Wi-Fi technologie, die een revolutie heeft ontketend in het traditionele model van telecommunicatie en waar de telefoonlijn makkelijk te gebruiken is maar het netwerk er complex is. Wi Fi is precies het tegenovergestelde. Deze technologie gebruikt kleine antennes, met laag potentieel, om stem en data te vervoeren tussen het hoofdnetwerk en de gebruikers; er zijn geen kabels nodig, wat de kostprijs per kilometer enorm verlaagt.
In Bolivia kost het installeren van grondlijnen $ 350 per locatie en de signaalprijs per maand bedraagt $ 350, dit alles tbv een privémonopolie die middelen aanwenden om exorbitant hoge prijzen te vragen en winsten te maken ten koste van de consument. Zo’n netwerk valt tamelijk duur uit voor een ontwikkelingsland als het onze, maar het is niet onhaalbaar. Voor ons is dit al de werkelijkheid en in ons streven is de technologie voor de ideologie uitgegaan en is er toegang gecreëerd tot informatie op plaatsen waar de wegen onbegaanbaar zijn.

Telecentras Regio’s:

– Chimasi
– Huancane
– Rio Blanco
– Chicaloma
– Ocobaya